WallstreetBets Reddit -ryhmän into sai suomalaiset ostamaan Gamestop osaketta

Gamestop

Gamestop on ollut yksi Helmikuun puhutuimmista sijoitusaiheista tänä vuonna. Syynä Reddit palstan Wallstreetbets ryhmä, joka innosti massoittain ihmisiä ostamaan Gamestopin osakkeita.

Suomalaiset sijoittajat, etenkin yksityishenkilöt ovat alkaneet kiinnostua ulkomaisista osakkeista. Esimerkiksi Helmikuussa merkittävä osa kaupoista tehtiin Yhdysvalloissa Danske Bankin mukaan.

Pelejä myyvän Gamestopin osakekurssi lähti Tammikuun lopussa rajuun nousuun, kun piensijoittajat innostuivat ostamaan osakkeita niin paljon, että yksi sijoitusalusta nimeltä Robinhood joutui rajoittamaan kaupankäyntiä Gamestopin osakkeilla.

Huolimatta monien sijoittajien tilinteosta Gamestopin osakkeilla, on Danske Bankin tekemän arvion mukaan noin 75% hävinnyt rahaa sijoituksessaan.

Ulkomaisissa sijoituksissa korkeat palkkiot

Suomessa sijoituspalveluiden tarjonta on parantunut vuosi vuodelta, mutta silti esimerkiksi ulkomaankauppaan liittyvät palvelut ovat edelleen hyvin arvokkaita verrattuna ulkomaalaisiin kaupankäyntialustoihin.

Lähimmäksi ideaa pääsee Nordnet, joka tarjoaa laajan valikoiman sijoitustuotteita suomalaisille, mutta vastapainoksi kaupankäyntipalkkiot saattavat yllättää pienemmät sijoittajat.

Maailmalta löytyy kuitenkin useita sijoitusalustoja, jotka tarjoavat alhaisia välityspalkkioita suomalaisille myös ulkomaalaisiin osakkeisiin.

Yksi näistä on eToro, josta myös me olemme kirjoittaneet näillä sivuilla.

Kotimaiset sijoitukset kannattavia

Suomessa etenkin konepajat ovat parantaneet taloudellista asemaansa markkinoilla ja siten houkutelleet lisää sijoittajia. Tämä näkyy myös konepaja -sijoitusten kysynnässä, joista osa on noussut melko rajustikin.

Kannattaa pitää silmällä myös Nokiaa, jonka kysyntää sosiaalisen median keskustelut ovat kasvattaneet.